Menu Luk

Vermentino

Vermentino stammer fra Middelhavsområdet og dyrkes under mange forskellige navne, bl.a. i Piemonte, hvor den kendes under Favorita og i Sydfrankrig hedder den Rolle. Det er den mest dyrkede hvidvinsdrue på Sardinien og den dyrkes også meget i Languedoc-Roussillon. Det er små druer, der har tynd skind og er modstandsdygtig overfor tørke og hedebølger. Den kan dyrkes i mange forskellige jordbundstyper og derfor er den meget egnet til det australske klima og derfor oplever man en stigende trend af denne drue i Australien.

Vermentino er en raffineret vin med intense minerale karakterer mere end frugtkarakterer. Almindeligvis benyttes ståltanke for at bevare den sprøde og friske karakter, nogle gange med skindkontakt, andre gange uden, for at give den en rigtig god balance og friskhed. Den er egnet til at skulle nydes indenfor de første par år. Nogle producenter er begyndt at eksperimentere med fad og sen høstning af denne vin for at udvikle tekstur og gemme den nogle år. Da vil den få samme karakterer som en Riesling, der ofte udvikler petroleum og mineralkarakterer.

Vermentino stammer fra Middelhavsområdet og dyrkes under mange forskellige navne, bl.a. i Piemonte, hvor den kendes under Favorita og i Sydfrankrig hedder den Rolle. Det er den mest dyrkede hvidvinsdrue på Sardinien og den dyrkes også meget i Languedoc-Roussillon. Det er små druer, der har tynd skind og er modstandsdygtig overfor tørke og hedebølger. Den kan dyrkes i mange forskellige jordbundstyper og derfor er den meget egnet til det australske klima og derfor oplever man en stigende trend af denne drue i Australien.

Vermentino er en raffineret vin med intense minerale karakterer mere end frugtkarakterer. Almindeligvis benyttes ståltanke for at bevare den sprøde og friske karakter, nogle gange med skindkontakt, andre gange uden, for at give den en rigtig god balance og friskhed. Den er egnet til at skulle nydes indenfor de første par år. Nogle producenter er begyndt at eksperimentere med fad og sen høstning af denne vin for at udvikle tekstur og gemme den nogle år. Da vil den få samme karakterer som en Riesling, der ofte udvikler petroleum og mineralkarakterer.

Viser det ene produkt

Du skal være over 18 år for at besøge denne hjemmeside.

Er du over 18 år?

Ja! luk mig ind

Desværre, ikke endnu