Menu Luk

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon er én af verdens mest kendte og fornemste druer. Den stammer fra Médoc og Graves i Bordeaux og har bredt sig til hele vinverdenen. Cabernet Sauvignon kom til Australien som én af de første kloner fra James Busbys rejser i Europa. En DNA-analyse viste i 1997, at Cabernet Sauvignon er en krydsning mellem Bordeaux druerne Cabernet Franc og Sauvignon Blanc.  Druerne modnes sent og giver generelt et lavt udbytte. Cabernet Sauvignon har et stort indhold af fenoler og derfor kan den let give mørke og alkoholrige vine, der kan bære faglagring. Smagen afspejler klima- og jordbundsforhold i den pågældende region.

Cabernet Sauvignon er i dag den anden mest udbredte rødvinsdrue i Australien næstefter Shiraz. Den har skabt basis for mange store vine på grund af den fine struktur og elegance, specielt i Coonawarra og Margaret River. Den har en flot farve og god syre, og udvikler sig hurtigt alt afhængig af klima og produktionsteknik. Mange vinhuse lancerer ikke Cabernet Sauvignon før den har ligget i 3 – 4 år. Ligesom i Frankrig blandes den ofte med Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec for at blødgøre tanninen og gøre vinen rund og fyldig.

Cabernet Sauvignon er én af verdens mest kendte og fornemste druer. Den stammer fra Médoc og Graves i Bordeaux og har bredt sig til hele vinverdenen. Cabernet Sauvignon kom til Australien som én af de første kloner fra James Busbys rejser i Europa. En DNA-analyse viste i 1997, at Cabernet Sauvignon er en krydsning mellem Bordeaux druerne Cabernet Franc og Sauvignon Blanc.  Druerne modnes sent og giver generelt et lavt udbytte. Cabernet Sauvignon har et stort indhold af fenoler og derfor kan den let give mørke og alkoholrige vine, der kan bære faglagring. Smagen afspejler klima- og jordbundsforhold i den pågældende region.

Cabernet Sauvignon er i dag den anden mest udbredte rødvinsdrue i Australien næstefter Shiraz. Den har skabt basis for mange store vine på grund af den fine struktur og elegance, specielt i Coonawarra og Margaret River. Den har en flot farve og god syre, og udvikler sig hurtigt alt afhængig af klima og produktionsteknik. Mange vinhuse lancerer ikke Cabernet Sauvignon før den har ligget i 3 – 4 år. Ligesom i Frankrig blandes den ofte med Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec for at blødgøre tanninen og gøre vinen rund og fyldig.

Showing all 6 results

Du skal være over 18 år for at besøge denne hjemmeside.

Er du over 18 år?

Ja! luk mig ind

Desværre, ikke endnu